Nytt klädavtal för landslagen

Arbetet med att hitta nya sponsorer och partners för samarbeten går framåt och vi kan nu presentera ett avtal som vi är väldigt glada över. Vi har nämligen skrivit ett klädavtal med Air Jordan som kommer att löpa över de kommande fyra åren. Avtalet innebär att alla våra landslag kommer att tävla i tävlingsdräkter från Air Jordan. Våra tävlande kommer också att bära träningskläder och skor från Air Jordan samt civila plagg från samma märke när vi är iväg på läger eller tävling med våra landslag.

Detta samarbete kommer att gynna sporten i hela landet eftersom vi får in en partner som har samma värdegrund och vision som oss. Representanter för Air Jordan och Nike, som är huvudägare till Air Jordan, vill att svensk taekwondo ska växa. Det handlar om samma långsiktiga mål som vi från förbundet har. Dels ska våra bästa utövare vara med och slåss om medaljer på OS och VM. Dels ska ungdoms- och breddidrotten växa och vi ska få fler ungdomar att utöva taekwondo.

Avtalet innebär att vi får samarbeta med ett av de häftigaste och trendigaste sportmärkena som finns på marknaden. Air Jordan finns i flera sporter som exempelvis basket och fotboll och de är också väldigt stora när det gäller skor.

Lite bakgrund om Air Jordan: Märket grundades av Nike tillsammans med basketlegenden Michael Jordan, som förmodligen är den bäste basketspelaren genom tiderna. Namnet Air Jordan kommer ifrån det smeknamn som Michael Jordan fick när han var aktiv och logotypen ska föreställa Jordan ”in action”.

Utöver att alla våra landslag kommer att tävla i dräkter från Air Jordan så förbereder vi också för andra satsningar tillsammans. Planer finns på att skapa en Air Jordan-cup för ungdomar men dessa planer är än så länge bara lösa och vi får be om att få återkomma med mer information om detta.

För tillfället vill vi passa på att hälsa Air Jordan och Nike välkomna till den svenska taekwondo-familjen!